Tänään askarreltiin lasten ja esikoisen ystävän kanssa kirjahyllyt kullekin. Projektiin lähdettiin minulle tyypilliseen tapaan – soitellen sotaan ja mennessä suunnitellen. Ideana oli helppo ja yksinkertainen kirjahylly balsasta. Kaikilla lailla on iso kasa miniatyyri-kirjoja, joita saa jostain EU-toimistosta keskustasta. Kirjoissa on sisällä tekstikin, eri kielillä jokaisessa. Yhdessä ne näyttävät tietokirjasarjalta, niiden säilytys on kuitenkin ongelma, koska ne ovat useimpiin nukkekotihyllyihin liian isoja.

Balsaa oli helppo leikata mattoveitsellä. (Balsapala oli 3 mm paksua, 15 cm leveää, ostettu askartelutarvikekaupasta.) Leikkauspaikat olisivat kuitenkin kaivanneet hiomapaperia, mutta siinä ajassa kun leikkasin kaikille omat palat ja etsin hiomapaperin oli nuoriso innoissaan päässyt jo maalausvaiheeseen. Hiominen siis enimmäkseen jäi, ja näkyyhän se lopputuloksessa, mutta ehkäpä vaikutelma on sitten sellainen rouhean maalaisromanttinen.
 

Kuvittelin, etä pellavaöljypohjainen petsi olisi ollut tähän hyvää, mutta se imeytyi balsaan niin, että palat alkoivat taipua (muutenkin tekivät sitä herkästi) ja se kuivui hyvin hitaasti. Askartelumaali (akryylimaalia taitaa olla) toimi paremmin. Vähän vielä soviteltiin ja leikeltiin paloja kootessa... Aikaa meni tietysti enemmän kuin kuvittelin, etenkin kuivumisessa ja vieraalla alkoi olla jo kotiinlähtöaika. Hänen hyllystään ei siis saatu kuvaa. (Siinä oli hieno sininen lintutapetti taustapaperina takalevyssä!) Sen kasaamisessa oli myös eniten ongelmia, kun maali oli hieman kosteaa ja erikeepperin kanssa homma oli liian hidasta. Loput kasattiin myöhemmin kontaktiliimalla.

Tässä kuva kahdesta hyllystä, kuopuksella kukkamaalauksia ja päällä koristelista, esikoisella hyllyssä jo niitä kirjoja.

kirjahyllyt-normal.jpg