Remontin edetessä olen selaillut valtavasti eri nukkekotiblogeja, ja nähnyt niissä toinen toistaan hienompia pintaratkaisuja ja Lundby-remontteja. Oikeasta puusta tai bambutableteista tehdyt lautalattiat ovat hienoja, mutta jotenkin ne minusta eivät kuulut Lundbyn tyyliin. Minusta Lundbyssä pintamateriaalien kuuluu olla tarkkaa ja oikean mittakaavaista painopaperia. Jotenkin kun Lundby on niin pieni (1:18) monet sinänsä upeat pinnat, mosaiikkilaatat ja muut ovat tosi herkästi häiritsevän väärää mittakaavaa (ainakin liian paksuja) mutta vielä enemmän se on tyylikysymys. Siihen ruotsalaiseen tyylikääseen, kaupunkimaiseen ja sliipattuun tyyliin kuuluvat tasaiset ja sileät pinnat.

Tämä on tietenkin makuasia. Toisaalta haaveilen isomman nukkekodin rakentamisesta ja siihen ehdottomasti tekisin lautalattiapinnat ja muut oikeaa puuta. Ja jos rakennamme näihin taloihin lasten haaveilemat saunat aion ehkä joustaa periaatteistani ja laittaa lautaverhoilun bambutabletista.

Nyt olen siis etsinyt sopivia tapetteja ja lattiamateriaaleja. Lisan olohuoneeseen haluttiin parketti ja sopivaa printattavaa tai edes ostettavaa ei löytynyt. Päätin lopulta tehdä sellaisen itse – ja tehdessäni ymmärsin miksi monet löydetyt olivat niin huonoja... Pienentäminen ei ole ihan helppoa. Lopputulos on nähtävissä tuolla Materiaali kansiossa. Itse en ole sitä vielä saanut tulosteena...

Lisäksi olen yrittänyt väkertää omat suosikkitapettini nukkekotikokoon. Mielestäni kaikkien aikojen kaunein tapetti on Birger Kaipiaisen oranssi Ken on kiuruista kaunein (kuvassa taustalla oikeassa koossa).  Siitä en löytänyt sopivaa kuvaa tuossa värissä, mutta harmaana kyllä. Lisäksi tein Mustan Kiurujen yön ja tuon metsätapetin, joka on klassikko sekin. Kuvassa ensimmäinen versio, jonka jälkeen sitä on skaalattu reilusti pienemmäksi.

 

tapetteja-normal.jpg

 

Ps. Meille on tulossa vielä kolmas talo. Minulle "oma" Lisa, joka on pintaremontin tarpeessa – luulen, että siihen tulee kotimaiset 50-luvun tapetit...