Halusin tehdä lasten taloihin pönttöuunit, joissa uuninluukkujen takana on led-tuli.

Useimmat ohjeet ovat 1:12 kokoisiin taloihin. Tämä siis oma sovellus. Toinen uuni tehtiin muovisen lieriön päälle (joku lahjapakettiruusukkeiden pakkaus). Toinen vessapaperirullan keskiön päälle. Menetelmä oli siis klassinen hesarisuikaleet ja erikeepper-vesi-seos liisterinä. Pahvikeskiön päälle tehtyä korotin ihan vaan rullaamalla kierroksia ylemmäs. Pahvi sai jäädä paperimassan siään. Muovirullan taas poistin paperimassan sisältä.

uuninmuurausta-normal.jpg

Tein paperista levennykset uunin ympäri.

 

uuninmuurausta2-normal.jpg

Tässä isompi uuni keskeneräisenä. Fimomassasta tehdyt ovet (eivät vielä käyneet uunissa). Tapetista tehdyn koristeen päältä on tarkoitus maalata, niin, että se on vain kohokuviota pinnassa.

kerma_uuni-normal.jpg

Pienemmässä uunissa on hienosti kiiltävä sininen pinta.

sininen_uuni-normal.jpg

 

Tässä luukut menossa uuniiin.

uuniluukkuja-normal.jpg

Tuli on tarkoitus tehdä led-tuikuista. Niiden purkamiseen on ohjeita netissä, mutta kynttilät ovat vähän erilaisia keskenään. Näihin tarvitsi pienen ruuvimeisselin. Homma on kuitenkin hyvin simppeliä - pura kaikki minkä irti saat ja yritä olla rikkomatta lamppua ja sen yhteyttä patteriin. Kuvassa yksi on purettu ja kiinnitetty puupalaan (siitä on tarkoitus tehdä jouluseimen nuotio paimenille).

tulet-normal.jpg